Het Gelders Orkest + Liza Ferschtman

Het Gelders Orkest + Liza Ferschtman
Event on 2018-01-18 00:00:00
Het Gelders Orkest + Liza Ferschtman
Serenade

do 18 januari 2018 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal

Bernsteins ode aan de liefde

In 2018 is het 100 jaar geleden dat componist en dirigent Leonard Bernstein werd geboren. Ter ere van zijn verjaardag gaan Liza Ferschtman en het Gelders Orkest op tournee door Europa, met een van Bernsteins mooiste werken: de Serenade after Plato’s ‘Symposium’. Dit werk is in feite een verkapt vioolconcert en Ferschtman op het lijf geschreven. Bernstein baseerde de compositie op Plato’s beroemde tafelgesprek over de aard van liefde.

Liza Ferschtman – vorig seizoen nog Zielsverwant van het Muziekgebouw – speelde de Serenade al vaak en met veel succes, onder meer in Dallas met Jaap van Zweden en met het befaamde Boedapest Festival Orkest van Iván Fischer. Samen met het Gelders Orkest zette ze het werk ook op cd. Het programma bevat verder geliefde muziek van Bernsteins landgenoten George Gershwin, Charles Ives en Aaron Copland.

at Muziekgebouw aan ‘t IJ
Piet Heinkade 1
Amsterdam, Netherlands

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>